Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frankfurter Allgemeine
A Moody’s lépése nem oszt, nem szoroz – idézte tegnap a bécsi Erste Group vezető elemzőjét a német konzervatív napilap, amely a magyar hitelképességnek a Moody’s általi leminősítéséről írt. A beszámoló szerint a lépés nem nagyon rendítette meg a pénzpiacokat. A hitelminősítő intézetek hiteltelenné váltak: mindig akkor húzzák meg a vészféket, amikor már ismertek a tények. Így volt ez Görögország és Portugália esetében is – jegyezte meg az elemző.


Handelsblatt
A Moody’s döntésével Budapest megkapta a számlát erősen vitatott pénzügyi és gazdaságpolitikájáért – nyilatkozta a német gazdasági lapnak Dietmar Hornung, a Moody’s kelet-európai szakértője, aki szerint az államháztartás konszolidálása nem történik meg. Az újság bécsi tudósítója szerint Orbán Viktor rendkívül erős hatalmi pozícióját elsősorban arra használta fel, hogy megbántsa a külföldi beruházókat.


Süddeutche Zeitung
Aggódik hazánk EU-elnöksége miatt a német liberális napilap, mondván, egy olyan ország veszi át a soros elnöki tisztséget, amelyben a kritikus civil társadalom maradékát oly mértékben túlharsogja a kormány nemzeti pátosza és a szélsőjobb nagymagyar lármája, hogy figyelmeztetései alig találnak meghallgatásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.