Röviden

MN
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollywoodi elismerés Kardos Sándornak
Az Átváltozás interaktív DVD-változata nyerte a Hollywood Reel Independent Film Festival rövidfilm kategóriájának fődíját. A Kafka-elbeszélés adaptációja, amelynek forgatókönyvírója és operatőre is a Kossuth-díjas Kardos volt, tavaly készült az Inforg Stúdióban, ebből alakítottak ki a Műegyetem kutatói egy új változatot saját fejlesztésű technológiával. (MTI)

Kiosztották a Gramofon-díjakat
Komlós Péter hegedűművésznek, a Bartók Vonósnégyes primáriusának ítélte oda a Gramofon zenei magazin a 2010-es Magyar Klasszikus Díjat, a Magyar Jazz Díjjal pedig László Attila gitárművészt, zeneszerzőt ismerték el. Az év magyar klasszikus zenei produkciója a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezényletével készült Bartók: Zenekari művek című felvétele, az év magyar dzsesszprodukciója hanglemezen pedig Juhász Gábor 1978 című korongja lett. (MTI)

Gránitz Miklós házsongárdi fotói
Pénteki lapszámunk 14. oldalán technikai okok miatt kimaradtak azok a sorok, amelyekben az állt, hogy Gránitz Miklós budapesti fotóművész hatezer fényképfelvételt készített a Házsongárdi temetőben. Ezek a képek jelentek meg Az örök Házsongárd című kötetben, amelynek szövegét Gaal György kolozsvári irodalom- és művelődéstörténész írta. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.