Röviden

MN
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nobel-díjast vádoló norvégok
Vizsgálatot indított a héten Norvégia azon jelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint a bangladesi Nobel-békedíjas Muhammad Junusz százmillió dollár körüli segélyre szánt pénzt irányított át a szegények hitelezésére létrehozott bankból egy másik cégbe. A Kitekintő.hu portál tudósítása szerint a vádakat a Grameen Bank alaptalannak nevezte. (MN)

Bírságolták a Citibankot
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tegnap 700 ezer forint bírságot szabott ki a Citibank Europe plc. magyarországi fióktelepére. Egy magánszemélyt a bank átlagosan kéthavonta kereste meg telefonon, hogy üzleti ajánlatot tegyen a számára, aki ez ellen tiltakozott, eredménytelenül. (D. Z.)

Görögtűz lehet Amerikában is?
Több ezer milliárd dolláros rejtett adósságot halmoztak fel az amerikai államok és egyes nagyvárosok, ami a következő években hasonló pénzügyi válságot idézhet elő, mint amilyen a görög krízis volt – jelentette a The New York Times. A szakemberek attól tartanak, hogy hiába indul be a gazdasági növekedés, a helyi szintű, az országos közvélemény elől rejtve maradt adósságok bedönthetik az egyes tagállamokat és önkormányzatokat. (MTI)

Fellegi felel a kínai kapcsolatért
A kormány Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert december 3-tól másfél évre a magyar– kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki. A kormány célja, hogy bővítse a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat és hozzájáruljon Európa és Kína kapcsolatainak megerősítéséhez. A kormánybiztos tegnap azzal kezdte a munkáját, hogy december 9-ig Pekingbe utazott, ahol kínai nagyvállalatok és bankok vezetőivel folytat tárgyalásokat. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.