Röviden

MTI
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátlan abortuszt akar az MSZP
Az MSZP tiltakozik az ellen, hogy az új alkotmány olyan megfogalmazást tartalmazzon, amely lehetővé teheti a művi terhességmegszakítások korlátozását. Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja tegnap azt mondta: a 2000-ben a Fidesz által megalkotott magzatvédelmi törvény jó, és nem kellene rajta változtatni. Erre a KDNP úgy reagált: az a törekvésük, hogy az alkotmány – a német alaptörvényhez hasonlóan – ugyanazt a védelmet adja meg a magzatnak, ami az emberi életet is megilleti. (MTI)

Képviseletvezetőkkel találkozott Schmitt
Schmitt Pál köztársasági elnök tegnap a Sándor-palotában fogadta az Európai Bizottság képviseletvezetőit. Az államfő a 27 képviseletvezetőnek adott fogadás előtt arról beszélt: januártól Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke, de 2011 abból a szempontból is jelentős év, hogy akkor ünnepeljük Liszt Ferenc zeneszerző születésének 200. évfordulóját, továbbá 2011 az önkéntesség éve is lesz. (MTI)

A Lungo Drom felé kacsingatnak
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (Macifész) a Lungo Drommal kötne választási szövetséget a január 9-i országos és területi kisebbségi választásokra – erről döntött a Macifész tegnapi elektori gyűlése. Kozák János, a szerveződés elnöke közölte: azért kötnének együttműködési megállapodást a Fidesszel választási szövetségben lévő Lungo Drommal, mert programjuk és a jelenlegi kormány romaprogramja „nagymértékben hasonlít egymásra”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.