Röviden

MN
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senkinek sem kellett az Aranybika
Nem sikerült eladni tegnap a nevezetes debreceni Aranybika szállodát. Sem erre a hotelre, sem az ugyancsak debreceni Best Western Hotelre nem érkezett egyetlen ajánlat sem. A hajdúszoboszlói Délibáb Hotelre viszont akadt egy jelentkező. A hitelezőknek hatvan napjuk van arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e az ajánlatot, vagy a többi vagyontárggyal együtt újra meghirdetik a Délibábot is – tájékoztatta lapunkat az Aranybika tulajdonosa, a Cívis Hotels Zrt. felszámolója. (D. M.)

Roma panasz
Barack Obama amerikai elnöknél készülnek bepanaszolni a román kormányt roma jogvédők, mert a roma helyett a cigányra akarja cserélni az etnikum hivatalos megnevezését. Az egyik kormánypárti képviselő azért javasolta a roma megnevezés hivatalos törlését, mert külföldön folyamatosan összetévesztik a románokat a romákkal, és ez nem vet jó fényt Romániára. (MN)

Hágai vizsgálódás
Vizsgálatot indított a Nemzetközi Büntetőbíróság annak kiderítésére, követett-e el háborús bűnöket Észak-Korea a múlt hónapban a dél-koreai Jonpjong-sziget ágyúzásakor – jelentette be a bíróság főügyésze, Luis Moreno-Ocampo. A súlyos nemzetközi bűnesetek kivizsgálására hágai székhellyel létrehozott büntetőbíróság a Cshonan dél-koreai hadihajó márciusi elsüllyesztésének körülményeit is elemzi. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.