Röviden

MN
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élni akar az OSEI
Megannyi nehézség után a Sportkórház – hivatalos nevén az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) – gazdaságilag egyensúlyban van, ma már gyakorlatilag nincs kifizetetlen számlája – közölte Soós Ágnes, az OSEI másfél éve hivatalban levő főigazgató főorvosa tegnapi sajtótájékoztatóján. A Sportkórház nem zárkózik el az együttműködéstől a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel (SOTE), de nem óhajtja átadni sem magát az intézményt, sem annak feladatait a SOTE-nak. A főigazgató leszögezte, hogy az általa irányított intézmény él és élni akar, s ehhez roppant nagy segítséget jelentene, ha végre teljesen felépülne és működésbe állhatna a nyolc éve üresen árválkodó új kórházi épület. Ennek a befejezése 3,5 milliárd forintba kerülne. (MTI)

Dzsudzsák nyert
Dzsudzsák Balázs nyerte a magyar Aranylabda-szavazást, a hazai sportújságírók szerint a PSV Eindhoven légiósa volt 2010 legjobb magyar labdarúgója.
A voksolást szervező nb1.hu tájékoztatása szerint Dzsudzsák 142 ponttal végzett az élen Gera Zoltán (Fulham, 88 pont) és Juhász Roland (Anderlecht, 74 pont) előtt. A legjobb itthon játszó futballistának Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA) bizonyult, a legjobb légiós pedig a brazil André Alves (Videoton) lett. (MN)

Bélyegre kerültek
A szerb posta már a franciák felett aratott Davis-kupa-diadalt követő napon, tegnap új bélyegeket bocsátott ki a teniszbajnokok – Novak Djokovics, Viktor Troicki, Janko Tipszarevics és Nenad Zimonjics – képmásával. A szerbek először nyerték meg a DK-t, a belgrádi döntőben nagy bravúrral, 1-2-ről fordítva 3-2-re győztek a franciák ellen. A négy szerb játékos a trófea elnyerése után fogadalmát teljesítve kopaszra nyíratta magát. (MN)

Argentin szál?
Újabb vesztegetési botrány körvonalazódik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA), ezúttal a múlt csütörtöki szavazás körül, amelynek során eldőlt, hogy a 2018-as vb-t Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezi. A Wall Street Journal szerint a katari pályázati bizottság egy korábbi tagja azt javasolta, hogy fizessenek 79 millió dollárt az argentin szövetségnek, amelynek vezetője, Julio Grondona egyben
a FIFA végrehajtó bizottságának is a tagja. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.