Röviden

MN
2010. 12. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresik Papp Istvánt
Budapest. Két hónapja rabolták el Szudánban Papp István magyar ENSZ-alkalmazottat. A Miniszterelnökség az MTI megkeresésére közölte, hogy a Terrorelhárítási Központ továbbra is erejét megfeszítve dolgozik a magyar túsz mielőbbi kiszabadulása érdekében. A gyerekkatonák leszerelésében segédkező nyugállományú alezredest október 7-én rabolták el a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban. (MTI)

Irán hajthatatlan
Genf. A hatok és Irán tegnap Genfben megállapodtak abban, hogy január vége előtt Isztambulban újabb tárgyalási fordulót tartanak. Az előre vártnak megfelelően az iráni nukleáris dosszié ügyében nem történt előrelépés – közölték a tárgyalásokhoz közel álló, de meg nem nevezett források. (MTI)

Ünnep Kína nélkül
Oslo. A meghívott országok többsége ott lesz a Nobel-békedíj oslói átadóünnepségén – közölte tegnap Geir Lundestad, a Nobel Bizottság titkára, cáfolva a kínai vezetés közlését, miszerint a többség nem megy el az eseményre. A Nobel Intézet távollétében adja át az idei Nobel-békedíjat Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) bebörtönzött kínai polgárjogi harcosnak. 19 ország – közöttük Kína, Oroszország, Szerbia és Ukrajna – nagykövetsége nem tesz eleget a meghívásnak. (MTI)

Romboló tüntetők
Cancún. Zavargásba torkollt a környezetvédő és antiglobalista tüntetők felvonulása a mexikói Cancúnban. Az ENSZ itt rendezi azt a nemzetközi klímakonferenciát, ahol a koppenhágai kudarc után egyezséget kellene elérni a károsanyag-kibocsátás csökkentésében. A tüntetők éttermeket vertek szét, még a rendőrökre is rátámadtak. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.