Új eljárás a sikkasztással vádolt MSZP-s ellen

2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elölről kellett kezdeni tegnap az eljárást a Tolna Megyei Bíróságon Szabó Loránd Dombóvár volt szocialista polgármesterének ügyében. Erre azért volt szükség, mert az Európai Csalás Elleni Hivataltól iratokat szereztek be, és ez több mint fél évig elhúzódott. Mivel ez idő alatt nem volt érdemi tárgyalás az ügyben, a törvény ilyen esetben az újrakezdést írja elő. – A per 2011. január 10-én reggel kilenc órakor iratismertetéssel folytatódik, de lesz tárgyalás az azt követő három napon is. A tervek szerint január 13-án a perbeszédeket ismertethetik – jegyezte meg lapunknak Csullag Józsefné, a Tolna Megyei Bíróság elnökhelyettese.
Ismert, a Tolna Megyei Főügyészség kétrendbeli, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással, egyrendbeli vesztegetéssel és ugyancsak egyrendbeli hivatali visszaéléssel vádolja Szabó Lorándot. A politikus a vád szerint 2003-ban és 2004-ben három alkalommal képviselő-testületi felhatalmazás nélkül adott megbízást arra, hogy a város önkormányzata öszszesen 206 millió forintot utaljon át a részben önkormányzati tulajdonú Gunaras Rt.-nek, valamint a Kapos Innovációs és Transzferközpont Kht.-nak. A vesztegetést és a hivatali visszaélést az ügyészség szerint azzal követte el, hogy 2008. márciusban egy fideszes önkormányzati képviselőnek kétmillió forintot küldött, és tanácsnoki állást ajánlott azért, hogy álljon el egy ellene indított rágalmazási pertől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.