Illés Máté karácsonyi ajándéka

2011. 01. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leköltözhetett a fővárosi Gyermekszív Központ 4. emeleti posztoperatív intenzív osztályáról a 3. emeleti intenzív terápiás részlegére az a hatéves szegedi kisfiú, aki két hete szerdára virradó éjjel esett át sikeres szívátültetésen. Illés Máté, akit a beavatkozás előtt 264 napig műszívkezeléssel tartottak életben, jelenleg az osztály transzplantos gyermekeknek kialakított, egyágyas steril helyiségében gyógyul. – Szépen javul Máté állapota, így költözhetett egy szinttel lejjebb. Nagy öröm számára, hogy az ünnepeket nem kell a 4. emeleten töltenie, a boldogságát pedig csak fokozta, hogy a nővérektől kapott egy kis karácsonyfát. További könnyebbség Máténak, hogy ezen a szinten egy transzplantos gyermekeknek fenntartott fürdőben tisztálkodhat is. Éppen ideje volt, mert már nagyon unta a műanyag kádas megoldást – mesélte Illés Tibor. Máté édesapja kitért arra is, hogy fiuknál jelenleg a gyógyszerek beállítása folyik. Arra a kérdésre, hogy Máté mikor térhet haza Szegedre, még nem tudott pontos választ adni. Csak anynyit mondott, hogy ha a fiuk ilyen ütemben gyógyul, akkor csaknem egy év után, január közepén elhagyhatja a kórházat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.