Egy húszgyermekes család sikertörténete

Nem nyert szerencsejátékon, nem kilincselt segélyért, nem kért az államtól támogatást, kitartásának és nem csillapodó munkaszeretetének köszönhetően mégis tudott érvényesülni a Tolna megyei Lukács család.

2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házaspár negyvenöt évvel ezelőtt egy albérleti szobából indította el közös életét, azóta egy kastély és egy komoly gazdaság birtokosai. Húsz gyermeket neveltek fel. Példájuk bizonyíték lehet arra, hogy aki sok gyermeket vállal, annak nem feltétlenül a szegénység jut osztályrészül, még akkor sem, ha a törvényeket betartva éli mindennapjait.
Lukács Ernő és családja növénytermesztéssel és állattartással alapozta meg jövőjét, földjeik nagy részét a rendszerváltáskor vásárolták. Félretett pénzükön akkor kárpótlási jegyeket gyűjtöttek, majd azokon földet vettek, miközben a papírok eredeti tulajdonosai sokszor a kocsmában verték el a pénzt.
Azt állítják, nehéz a mezőgazdaságból megélni, de nem lehetetlen, és mindenkinek azt üzenhetik: a munka meghozza gyümölcsét.

Riport az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.