„Eltűnt” a DNS-minta a fegyverről

2011. 04. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új fegyverszakértő kirendelését indítványozza a csepeli kettős gyilkosság egyik vádlottjának, Deme Gábor volt MSZP-s politikusnak az ügyvédje. Ruttner György rámutat: a helyszíni jegyzőkönyvben a gyilkos eszközként egy Browning short AP9 típusú lőfegyver szerepel, a nyomozás első hat hónapjában a hatósági határozatok egy PA–63 típusú fegyvert említenek. Az ügyvéd furcsának tartja, hogy egy 2009. január 20-án, pár nappal a gyilkosság után készült szakértői jelentés szerint véres volt a fegyver, tavaly januárban nem találtak rajta DNS-nyomot.
Ruttner szerint az is bizonyítja, hogy védence nem volt abban a szobában, ahol a csepeli iskola igazgatóját és tanárát lelőtték, hogy sem a bőrén, sem a ruházatán nem volt lőpornyom, vérmaradvány, s az egyik áldozat által diktafonra rögzített felvételen sem hallható Deme hangja a lövések idején. De nem volt olyan bakancsa sem, mint amilyennel a vádirat szerint belelépett a vértócsába. Közölte: Deme sem elkövetőként, sem bűnsegédként nem vett részt a kettős gyilkosságban. Szerinte erre utal a hangszakértő megjegyzése is, miszerint Deme „végig pánikban, szinte sírva” beszél a felvételen.
A vádirat K. Tamást, az iskola gondnokát vádolja a 2009. január 7-i gyilkosságok elkövetésével, Demét pedig bűnsegédlettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.