Feljelentés Vadai férjének tanácsai miatt

2011. 04. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros vezetése büntetőfeljelentést tesz Vadai Ágnes (MSZP) férjének tanácsadói szerződése miatt – nyilatkozta lapunknak György István (Fidesz) főpolgármester-helyettes. Ennek előzménye, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – mint arról tegnap beszámoltunk – jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, illetve számvitel rendjének megsértése miatt feljelentés megtételét javasolta Tarlós István főpolgármesternek. Ugyanis az önkormányzat és Budai által lefolytatott vizsgálat szinte semmilyen nyomát nem találta annak, hogy Egerfai József (aki tavalyig MSZP-s fővárosi képviselő volt) bármilyen munkát végzett volna a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-nek. Ennek ellenére több mint négymillió forintot vett föl a felszíni parkolási koncepció megalkotásában való közreműködéséért.
György István tájékoztatása szerint a büntetőfeljelentés mellett azt is fontolgatják, hogy esetleg polgári peres úton szerezzék vissza az elkótyavetyélt közpénzt. A főpolgármester-helyettes hozzátette: belső vizsgálat folyik annak kiderítésére, hogyan kaphatott megbízást egy fővárosi képviselő egy fővárosi cégtől, mivel ez álláspontja szerint elfogadhatatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.