Fokozott járőrözés Papcsákéknál

2011. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugló rendőrkapitánya fokozott járőrszolgálatot rendelt el, miután Papcsák Ferenc (Fidesz) kerületi polgármester az őt és családját ért sorozatos halálos fenyegetések miatt a napokban feljelentést tett és rendőri védelmet kért – értesült lapunk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán ezzel kapcsolatban annyit közöltek: az ügy körülményeinek tisztázására vizsgálatot indítottak, és „megteszik a szükséges intézkedéseket”.
Eközben a Heti Világgazdaság és a Népszava arról írt, hogy a fővárosi XIV. kerületi önkormányzat befektetéseinek kezelésére tavaly decemberben létrehozott Zuglói Eszközkezelő Kft. annak az E-Star Nyrt.-nek a részvényeiből vásárolt 99 millió forint értékben, amelyben Papcsák Ferenc polgármester és az eszközkezelőt vezető Istók Ede is részvényes. Ezzel szemben Papcsák Ferenc lapunknak elmondta: az említett cikkek több valótlanságot tartalmaznak, hiszen neki már egyetlen E-Star-részvénye sincs, februárban eladta azokat. A fideszes polgármester hozzátette: hivatalosan nincs tudomása arról, hogy az eszközkezelő éppen milyen részvényeket vásárol, az viszont tény, hogy az önkormányzati tulajdonú cég pár hónap alatt több millió forintos nyereséget könyvelt el, s ezzel gyarapította a kerület vagyonát. Papcsák hozzátette: a valótlan állítások miatt várhatóan jogi úton kér elégtételt. Istók Ede, a Zuglói Eszközkezelő vezetője pedig rámutatott: jelenleg nincs is a birtokukban E-Star-részvény. Az E-Star egyébként az intézmények fűtési, távfűtési rendszerének felújításával és működtetésével foglalkozó cég, amely hatodik helyen áll a Budapesti Értéktőzsde rangsorában, és idén 26 százalékkal emelkedett az árfolyama.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.