Idős emberre támadtak Borsodban

2011. 04. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rablótámadás közben bántalmaztak csütörtökön a Borsod megyei Sajónémetiben egy 83 éves férfit, aki súlyosan megsérült – adta hírül az MTI. Az idős embert saját portáján, fegyverrel próbálta pénze átadására kényszeríteni az álarcos ismeretlen. A rabló – hogy követelését nyomatékosítsa – többször megütötte a sértettet, akinek azonban sikerült bemenekülnie a házába. Ezután a támadó elszaladt. A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt indított nyomozást.
A sajónémeti községházán megtudtuk, hogy a rablótámadást a polgármester rokona szenvedte el. – A nagybátyám, akit kórházban kezelnek, már jobban van – mondta lapunknak Széles Annamária.
– Megsérült a feje, az egyik karja, a bal szeme és eltört a kulcscsontja. Kérdésünkre a polgármester közölte, hogy igen gyakoriak a településen az ehhez hasonló esetek és az egyéb, vagyon elleni bűncselekmények. – A helyzet folyamatosan romlik, magas a segélyezettek száma és a nyolc osztállyal, vagy még azzal sem rendelkezők aránya – folytatta Széles Annamária. – Sok emberben fel sem vetődik, hogy munkát keressen, s a törvényeket betartva tegyen élete jobbra fordulásáért. Ha most nem szabunk gátat ennek a folyamatnak, akkor hamarosan nagyon komoly konfliktusok alakulhatnak ki az egyre szaporodó lopások miatt.
Ismert, korábban több hasonló esetben nem úszták meg ennyivel a sértettek a megyében. Nemrég közöltünk riportot arról, hogy az év elején három helyszínen négy idős embert vertek agyon otthonában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.