Az államfő is szemetet szed

2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pál köztársasági elnök is csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű hulladékgyűjtő akcióhoz, az államfő ma kilenc órakor a Sándor-palota előtt, valamint az épület mögött fog szemetet szedni munkatársaival. Ismert, várhatóan ma reggel országszerte csaknem félezer helyszínen több mint 162 ezer önkéntes indul útnak, hogy megtisztítsa az országot az illegális szemétkupacoktól. A nagyszabású hulladékgyűjtő akciót – amelynek fővédnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes – a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az agrártárcával és az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve szervezi. A program az önkéntesség európai évének legfontosabb magyarországi eseménye lesz.
Az államfő mellett több politikus és közéleti személyiség is jelezte csatlakozását a mai TeSzedd! akcióhoz. Fazekas Sándor vidékfejlesztési tárcavezető és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Kontrát Károly belügyi államtitkár Budapesten szedi a szemetet. A fővárosban gyűjt hulladékot Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára és Latorcai Csaba, a tárca nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is. Szőcs Géza kultúráért és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkárok Egerben vesznek részt az akcióban. Budai Gyula országgyűlési képviselő, kormánybiztos és munkatársai Nagykállón, Kállósemjénen és Napkoron látnak munkához, míg Kovács Zoltán, a KIM kormányzati kommunikációért felelős államtitkára Debrecenben gyűjt szemetet.
A programhoz korábban már több ismert közéleti személyiség is csatlakozott, egy részük a kezdeményezés nagyköveteként népszerűsítette a programot. Szerepet vállalt ebben mások mellett Für Anikó színművész, a Duna Televízió Talpalatnyi zöld című sorozatának műsorvezetője, Juhász Árpád geológus, Hámori Gabriella színművész, Töttős Györgyi pszichológus, a katasztrófavédelem egykori szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.