Belső cenzúra

2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy nyakunkon a cenzúra, már hetekkel ezelőtt megjósolta a messzire látó ellenzék, és most, tessék, tényleg itt van: Gréczy Zsolt cikkeire a jövőben nem tart igényt a Népszava, és megköszönte munkáját a szocialisták bulvárcsapata, a Stop.hu internetes portál is. Cenzúra ez a javából, lábbal tiporják a sajtószabadságot, a diktatúra már a kertek alatt jár! Gréczy az első áldozat. Apró fejtörés: de hát nem a Fideszék csavarták ki a tollat Gyurcsány Ferenc sajtóinasának kezéből, az MSZP-pártszékház rendelte el a szilenciumot! Elvtárs fojtotta elvtársába a szót; ez érdekes, bár volt már hasonló a munkásmozgalmi bulvárban…
A történtekről mindenesetre nem adott ki kommünikét az MSZP. Egyszeri baloldali ember mit tehet ilyenkor? Csak kapkodja a fejét, kapaszkodóért tapogatózik: mi van most? Mindenesetre azt hallja, Gréczy a cenzúra első áldozata. Mártír, aki ugyan buzgalmáért senkitől nem kap méltató szavakat, koszorút, csak véleményeket olvashatunk a balos portálokon (Miért kellett kivinni a balhénkat az utcára? stb.).
A csalódott szavazónak nem mondanak semmit, ő csak áll tanácstalanul, magyarázatot vár. De még annyit sem tud meg, hogy Gréczy, a mafla hadapród (Gyurcsány táskáját szokta cipelni a haditervekkel) zavaros ütközetben esett el, olyanban, amely legkevésbé sem róla, hiszékeny szocialista szavazóról szól, csupán arról, ki vigye majd a szegfűs zászlót a Fidesz elleni csatában. A rafinált kádköves, a tápszeres pártvezér, esetleg más ideológiai terhelt? Később talán majd „magyarázat” is lesz az egészre: hát ilyen az Orbán-világ, a cenzúra…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.