Nyomoznak Vadai férjének tanácsai miatt

2011. 05. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás és más bűncselekmények gyanújával nyomozást indított az V. kerületi rendőrkapitányság az MSZP-s Vadai Ágnes (képünkön) férjének megbízási szerződése kapcsán, amely alapján Egerfai Károly négymilliót vett fel 2009-ben a fővárosi tulajdonú Parking Kft.-től tanácsadás címén. A rendőrség közölte: a nyomozás különböző tanulmányok elkészítése és beszerezése kapcsán ismeretlen elkövető ellen folyik. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos javaslatára a kft. vezetése tett feljelentést.
Vadai férje – aki tavalyig maga is MSZP-s képviselő volt a fővárosban – elvileg a felszíni parkolási koncepció kapcsán adott tanácsokat a Parking Kft.-nek, de a cégnél lefolytatott belső vizsgálat alig találta nyomát munkavégzésnek. Hét dokumentumot lehetett valamilyen módon Egerfaihoz kötni, de azok sem voltak alkalmasak annak beazonosítására, hogy a vállalkozó milyen teljesítést végzett, mivel a neve egy anyagon sem szerepel. A jelentés kiemelte: a vállalkozó teljesítését a revízió által áttekintett anyagok nem támasztják alá elégséges mértékben, a beszámolók hiánya a megbízott mulasztását feltételezi, így a kifizetések nem jogszerűek. A 4,2 milliós megbízási díjat aránytalannak, az Egerfai által kibocsátott számlákat hiányosnak minősítették. Többször a kifizetések nem voltak összhangban a szerződéssel, és például teljesítési igazolás nélkül is utaltak pénzt Vadai férjének. A jelentés alapján a hűtlen kezelés tényállása a Parking Kft. akkori vezetője, Gyarmati Zoltán vonatkozásában áll fenn, mert Budai szerint az ő rendszeres jogszabályellenes magatartásának következtében kerülhetett csak sor Egerfai megbízási díjának kifizetésére. Gyarmatit egyébként hűtlen kezeléssel gyanúsítják egy csepeli lakópark fűtési rendszerének kialakítására kötött szerződés miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.