Táncsics-támogatások

2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két és fél millió forintos támogatást szavazott meg a Hócipő című balliberális vicclapnak az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány – olvasható a szervezet honlapján. A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette kuratórium a Pallas Páholyt és a Farkasházy Tivadar nevéhez köthető Hócipőt már korábban is többször felkarolta. Tavaly például a Pallas nyolc-, a Hócipő pedig hárommillió forintot kapott Gyurcsányéktól. Azonban Farkasházy kiadványának ez aprópénz ahhoz a több tíz millió forinthoz képest, amelyet a balliberális kormányok alatt tett zsebre. A kétmillió forinthoz jutó Lukács György Alapítványban több régi MSZMP-s, MSZP-s káder bukkan fel. A szervezet elnöke Agárdi Péter, aki 1975-től 1985-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályának a munkatársa, majd alosztályvezetője volt. Agárdi a rendszerváltás után MSZP-s színekben a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke (1997–2000), elnökhelyettese (2002–2004) és elnökségi tagja (2004–2008) volt. A Lukács György Alapítvány elnökhelyettese Kondorosi Ferenc, aki az MSZMP agitációs és propagandaosztályán dolgozott, a Gyurcsány-kormány alatt pedig a rendészeti tárca államtitkára volt. Az alapítvány kuratóriumi tagja például Gábor György, akinek a neve a filozófuspályázatok ügyében is feltűnt. Gábor Györgyöt a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány idején egyházügyi tanácsadóként alkalmazták. A Lukács György Alapítványt még az MSZMP hozta létre 1989. július 29-én, amelyet a párt jogutódja, az MSZP vett át. A szervezettől könyvkiadási támogatást kapott Heller Ágnes A filozófia radikalizmusa című műve, Forgács Imre (a Bajnai-kormány rendészeti minisztere), Szigeti Péter (az Országos Választási Bizottság volt elnöke) és Wiener György MSZP-s politikus két kötete is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.