Iratismertetés előtt a Hunvald–Weinek-ügy

2011. 06. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan akár vádelőkészítő szakba kerülhet az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügytől elkülönítve zajló nyomozás a kerületeken átívelő fiktív tanácsadói szerződések miatt a Hunvald–Weinek- ügyben – tudta meg lapunk. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupcióellenes osztályának vezetője elmondta: várhatóan a júliusi iratismertetéskor derül ki, hogy szükséges-e újabb bizonyítási eljárás, vagy az ügyészség által eddig beszerzett bizonyítékok elegendők a nyomozás lezárásához.
Az ügy gyanúsítottja hűtlen kezelés miatt Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere és az egykori SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök, az előzetes letartóztatásba a napokban visszakerült Hunvald György és Gál György.
A gyanú szerint Hunvald az előző ciklusban Zugló akkori szabad demokrata polgármesterével, a szintén gyanúsított Weinek Leonárddal teljesítés nélkül fizettek havonta több százezer forintot balliberális képviselőtársaiknak.
A zuglói tanácsadói lista pikantériája, hogy a Hunvald-per vádlottjai közül Gál és a többek között a mai tárgyalásra beidézett Dudoglo Pável havonta 400-400 ezer forintot kapott Weinektől, teljesítés nélkül. A Hunvald-per elsőrendű vádlottja a vagyongazdálkodás, Hunvald orosz származású, magyar–moldáv kettős állampolgárságú barátja pedig a parkolás terén „segített”. Utóbbi többek között kézzel és tört magyarsággal írt papírfecniken. Gál munkájának még a nyomát sem találták. Ugyancsak Zuglóban adott szociális tanácsokat Ripp Ágnes volt VII. kerületi MSZP-s képviselő. Hunvald, akit ebben az ügyben 17 millió forintos károkozással gyanúsítanak, Killik Jenő korábbi SZDSZ-es zuglói képviselőt ingatlanhasznosítási tanácsadásra, míg Kovács-Csincsák László jelenlegi XIV. kerületi MSZP-s képviselő, közbiztonsági tanácsadásra szerződtette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.