Máskor majd bent maradnak

2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap eldőlt, hogy nem kapnak fizetést az alkotmányozásról hiányzó képviselők, mert nem dolgoztak, amikor kellett volna. Szerintem ez normális: aki nem végzi el a dolgát, ne is várjon pénzt érte, sőt örüljön, ha nem zavarják el. A házelnök döntését az érintett pártok (MSZP, LMP) sem vitatták, a Jókai utcában „jogilag értették” Kövér Lászlót, csupán margószélen jegyezték meg, hogy kicsinyes bosszúnak tartják a lépést; a liberálisok meg azt mondták, ők tisztában voltak azzal, ilyen következményekkel is járhat a bojkott. Lépnénk is tovább, ám az ellenzéki hírportál kommentelőinek némelyike ott ágál, hogy így meg úgy, skandalum, a mai kormánypártiak bezzeg megkapták a fizetésüket, amikor – még ellenzékben – kivonultak a teremből, pfuj! Süvöltöznek, bár megkockáztatom: valójában érzik, más kivonulni egy hazudós kormányfő beszédekor – és csak akkor – az ülésteremből, és megint más elutasítani egy ránk váró feladatot, történetesen az alkotmány elkészítését. Persze a bezzegpártiak is megkapják a magukét: „Ettek, ittak, PR-kodtak, jót mulattak, ahelyett, hogy dolgoztak volna” – írja valaki a kesergőknek. Másutt ezt olvasni: „Hunvald a sitten is kapta a fizetését – ez lenne a normális?”
Lendvai Ildikó hajdani MSZP-vezér minap azt nyilatkozta az újságnak: „Állampolgárként rettenetesnek érzem azt a retrográd szociális, közjogi, kulturális fordulatot, afféle ellenreformációt, ami az országot sújtja…” Lám, a nosztalgiázók itt vannak közöttünk. Régen felvonultak, most kivonulnak. Utóbbiért nem jár pénz…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.