Sportpálya-módosítás

2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne legyünk meglepődve azon, ha Csepel sportszerető közönsége bizonyos nosztalgiával tekint a pártállami időkre. Ez persze kizárólag a sportra vonatkozik, annak is arra az időszakára, amikor virágában tündökölt a kerület szeme fénye, a Csepel SC – akkori versenyzői kupákat, bajnokságokat nyertek, futballcsapata győztes lett az NB I-ben (1959), öttusázói (Németh Ferenc, Balczó András) olimpiai aranyakat szereztek.
Persze, kapott szépen a kiváltságokból a klub: pártunk és kormányunk kirakategyüttesnek szánta; volt pénz, paripa, fegyver... Jó húsz éve aztán jött a hideg zuhany, pontosabban már nem jött meleg víz a rózsákból. A piacgazdaság pofonjai készületlenül érték a csepelieket (is), nem tudtak elhajolni előle – beindultak viszont a privatizátorok. Már hogyne indultak volna be: a csepeli sportszelet ízletesnek ígérkezett. Innen kezdve a klub szép harmonikusan beilleszkedett az országzüllés folyamatába. Az iparmágnás Weiss Manfréd által létrehozott sportkör mára gyakorlatilag az enyészetté lett. Nincs. A központi sporttelep és a kis-Duna-parti létesítmények több mint tízhektáros romos ingatlanján nyolcmillió eurós jelzálog- és vételijog-bejegyzés szerepel. A zavaros hátterű Csepel SC Alapítványt pedig az idén egy offshore cégek tulajdonában lévő kft.-nek játszották át (lakópark építéséről beszélnek…)
Említést érdemel még, hogy a polgármester minap arra kérte a legfőbb ügyészt, az esetleges büntetőeljárás lefolytatásával ne a kerületi rendőrkapitányságot és az illetékes ügyészséget bízza meg. Annyi mindent beszélnek… Sportról már régen nincs szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.