Bús Balázs átirányítaná a tüntetőket

2011. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy bárki megzavarja bármelyik kulturális rendezvényen vagy fesztiválon a fiatalok szórakozását – írta tegnapi közleményében Bús Balázs (Fidesz–KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Szerinte a gyülekezési joggal való visszaélés klasszikus példája, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a benzinárra hivatkozva tenné tönkre tervezett demonstrációjával a fesztivált, ezért kész felajánlani egy másik óbudai helyszínt.
Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője közölte: nekik a fővárosi önkormányzattal érvényes szerződésük van. – A fesztiválra nem fogunk senkit azért ingyen beengedni, mert arra hivatkozik, hogy tüntetni jött. A rendőrségnek kell megoldania ezt a szituációt – tette hozzá.
A HVIM tiszteletbeli elnöke, Zagyva György Gyula jobbikos parlamenti képviselő viszont lapunknak a politikai diszkrimináción háborodott fel. Állítja: a tüntetést még januárban nem a mozgalom, hanem annak egy tagja, Gyimesi Zoltán jelentette be a Hajógyári-szigetre, ezért Gerendainak vele kellene leülni tárgyalni.
A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szerint a bejelentés időpontjában nem volt megkötött bérleti szerződése senkinek a helyszín tekintetében, az közterületnek minősült, így a rendőrség nem is tehetett mást, mint hogy tudomásul vette a bejelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.