Csak kerületek szövetkeztek Budapesten

2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) néven csupán a 23 kerület részvételével alakult meg tegnap az új önkormányzati érdekképviselet, amely azonban a főváros részvétele nélkül a hatályos jogszabály alapján nem tekinthető országosnak. Nagy Gábor Tamás, Budavár fideszes polgármestere, a testület első elnöke elmondta: a főpolgármester személyesen jelezte neki, hogy nem kíván részt venni a szervezet munkájában, annak ellenére, hogy társelnöki posztot tartanak fenn neki.
Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester korábban úgy nyilatkozott: nélkülük csak egy újabb „gittegyletről” lehet szó. Kifogásolta, hogy a fővárosi kormányhivatal vezetője kezdeményezte a szövetséget. Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő viszont lapunknak azt mondta: ő csak technikai, jogi segítséget nyújtott, a BÖSZ munkájában nem vesz részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.