Felfüggesztett fogház a verekedő bloggernek

2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság vétsége miatt egy év négy hónap – három esztendő próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Polgár Tamást (ismertebb nevén Tomcatet), amiért tavaly szeptemberben ököllel arcon ütötte Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt a Fővárosi Bíróság épületében. Az elsőfokú határozat ellen a blogger fellebbezett, így az nem jogerős.
A vádirat eredetileg a szigorúbban büntetendő hivatalos személy elleni erőszakról szólt. Ugyanis Novák a 2009-es ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a választási bizottság tagjaként leleplezte, hogy a jelöltként indulni szándékozó Polgár Tamásra leadott 1165 ajánlószelvényből mindössze 13 volt szabályos. Emiatt elmérgesedett közöttük a viszony, Tomcat személyiségi jogi pert indított a képviselő ellen, és az említett ütés is az egyik tárgyalás után csattant el. Az ügyészség korábban úgy vélte, a támadás hivatalos személyként, munkájával összefüggésben érte Novákot. A vádlott viszont tegnap azt állította: „egyszerű utolsó patkányként”, nem pedig hivatalos személyi minőségében vágta szájon a sértettet, amiért az éveken át mocskolta és lejáratta őt egy hírportálon keresztül.
Az elhíresült ütésről Tomcat egyik ismerőse videofelvételt készített, amely bejárta a világhálót. Ezen az látszik, hogy a bíróság folyosóján Polgár odalép Novákhoz, és figyelmeztetés nélkül megüti, mire a képviselő a földre esik. A blogger tegnap azt mondta, hogy eredetileg csak számon akarta kérni Novákon a sérelmeit, de „elborult az agya”.
Az igazságügyi orvos szakértő szerint egyébként Novák Előd nem sérült meg. A jobbikos politikus szerint viszont ha nem elég jók a reflexei, akár az állkapcsa is eltörhetett volna. Novák közölte: elfogadhatatlan, hogy egy választási bizottság tagjának tényfeltáró tevékenysége miatt támadásoktól kelljen tartania.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.