Hunvald utódját támadja

Újra rabszíjon vitték be az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügy tegnapi tárgyalására Hunvald György volt MSZP-s polgármestert és Gál György korábbi SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnököt. Tegnap az általuk fiktíven alkalmazott tanácsadók, teljesítés nélkül kifizetett munkaszerződések, kedvezményes lakásjuttatások, közpénzből fizetett mobiltelefonálások voltak napirenden. A volt szocialista most fideszes utódját támadta, de kiderült: a kerületben folytatódik az elszámoltatás.

2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként Szkvorcsinszkij Alekszandr Petrovics 19. rendű vádlottat hallgatta volna meg a bíróság, ám Hunvald litván állampolgárságú barátja nem tett vallomást, nem válaszolt a kérdésekre. Ugyanígy tett a volt szocialista polgármester tegnapra beidézett orosz származású, moldáv–magyar állampolgárságú barátja, Dudoglo Pavel 21. rendű, valamint S. Gyula 22. rendű vádlott, továbbá V. Éva 20. rendű vádlott, Gál volt barátnője is. Szkvorcsinszkijt azért vádolják hűtlen kezeléssel, mert vele „testvérvárosi kapcsolatok kiépítésére” munkaszerződést kötöttek, teljesítés nélkül 12,7 millió forintot fizettek ki neki. A vád szerint Dudoglónak a volt polgármester jogtalan előnyt biztosított kerületi ingatlanok nyílászárócseréinél. V. Éva pedig nemcsak kedvezményesen jutott bérlakáshoz, amit hasonlóképpen meg is vehetett, hanem teljesítés nélkül „kisebbségi referensként” több mint hárommillió forintot vett fel, sőt szeretője révén százezreket telefonálhatott közpénzből.
A rács mögé visszakerült Hunvald ellentámadással próbálkozott. Azt állította, hogy Erzsébetváros jelenlegi fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt az előző fél évben 105 ugyanolyan megbízási szerződést kötött, mint ő, azzal a különbséggel, hogy sokkal több közpénzt fizetnek ki. Bár a volt polgármester még tanúként is beidézné utódját, a bíróság figyelmeztette: felvetése nem a vád tárgya.
– Hunvald György újabb hazugsággal traktálja a bíróságot – reagált lapunk kérdésére Vattamány Zsolt. Emlékeztetett: az önkormányzat a jelenleg folyamatban lévő büntetőperen belül több mint hatszázmillió forintos kártérítést követel a bukott balliberális vezetéstől. – Elődeinkhez képest negyedannyi megbízási szerződést kötöttünk. Valamennyinél rendszeres beszámolási kötelezettség áll fenn, minden kifizetés teljesítésigazolás alapján történik. A képviselő-testület jövő heti ülésén folytatja az elszámoltatást, és újabb feljelentéseket készít elő – mondta a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.