Újabb Borovszky-ügy

2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés gyanújával az egykori oktatási tárca alatt működő Esélyegyenlőségi Főigazgatóság 2006 és 2009 közötti gazdálkodása miatt. A BRFK kommunikációs osztályán lapunkat arról tájékoztatták: a büntetőeljárás egyelőre ismeretlen elkövető ellen folyik.
Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási biztos tett feljelentést hűtlen kezelés és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése gyanújával. Vizsgálata szerint a Borovszky Tímea vezette főigazgatóság 2006 és 2009 között a kötelező alapfeladatait olyan cégeknek szervezte ki, amelyek az oktatási tárca munkatársainak az érdekeltségébe tartoztak. Például Borovszky közvetlen munkatársának, Kadét Ernőnek három érdekeltségével is megbízási szerződést kötöttek: az Opre Média Bt. 2,3, a Kállai Mária Egyesület 11,5, a Kadét Ép-Terv Bt. pedig 8,1 millió forintot kapott. Ráadásul a főigazgató olyan szervezet támogatásáról is dönthetett, amelyben ő maga kuratóriumi tag volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.