A bankok fizethetik a közjegyzőt

A kormány tervei szerint az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek szerződésmódosítással kapcsolatos közjegyzői díját a bankoknak kell majd viselniük – tudtuk meg.

Szilágyi Richárd
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló miniszteri rendelet a nehéz helyzetbe került hitelesek megsegítését célzó kormányzati intézkedéscsomag újabb eleme.
Közben Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap – cáfolva egyes szárnyra kelt híreket – egyértelművé tette: nem emelkedhet jelentősen az árfolyamrögzítést igénybe vevő devizahitelesek törlesztőrészlete 2015 januárjától. Az ekkor fizetendő összeg legfeljebb 15 százalékkal haladhatja meg a 180 forintos frank- vagy a 250 forintos euróárfolyam mellett kiszámolt törlesztőrészletet.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.