A Magyar Szigetről tárgyalnak a pártok

Bodacz Balázs
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Szigeten elhangzottakkal kapcsolatban augusztus 25-én tart ülést a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. Vadai Ágnes (MSZP) bizottsági elnök lapunknak azt mondta, a kormánypárti képviselők is támogatták a tanácskozás összehívását. Gulyás Gergely (Fidesz), a bizottság alelnöke arról beszélt, hogy bár „a Magyar Szigeten elhangzott kijelentéseket nem lehet eléggé elítélni”, de azok önmagukban még nem indokolnák a testület rendkívüli ülésének összehívását. Az már érdekesebb lehet, hogy a radikális szervezetekről, illetve a botrányos kijelentéseknek helyszínt biztosító rendezvényről mit tudnak mondani az állami szervek, ezért az erről szóló tájékoztatást – mondta Gulyás – a kormánypárti képviselők is meghallgatják. Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke lapunkkal közölte, hogy az ülésen a párt delegáltja, Mirkóczki Ádám is részt vesz majd.
A verőcei Magyar Szigeten Tyirityán Zsolt a Betyársereg képviseletében azt mondta: „El kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütőbillentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogy ha egy másabb bőrszínt lát”, illetve azt kérdezte a közönségtől, hogy „bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”. A Magyar Sziget fő szervezője a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM); a szervezetet Toroczkai László vezeti (aki a Betyársereg születésénél is bábáskodott), tiszteletbeli elnöke pedig Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.