A varázsfuvola a római kori Iseumban

Munkatársunktól
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét év után ismét lesz A varázsfuvola Szombathelyen: az Iseumi romterületen Káel Csaba rendezésében, Miklósa Erikával hallhatjuk a Mozart-operát ma este nyolc órakor, a Savaria karnevál kísérőrendezvényeként. Miklósa Erika névjegyévé vált az Éj királynője- szerep, amelyet a világ számos pontján elénekelt már, hazai színpadon azonban különleges eseménynek számít, ha ezt hallhatjuk tőle – ezért is nagy esemény, hogy most három alkalommal is lehetőség nyílik rá. A főbb szerepekben a világszerte ismert szoprán mellett Boncsér Gergelyt, Csereklyei Andreát, Kálmán Pétert és Zavaros Esztert hallhatjuk, a Savaria Szimfonikus Zenekart Rodrigo de Carvalho vezényli. Az előadás díszleteit, jelmezeit Nagy Viktória készítette.
Szombathelyen A varázsfuvolát 1964-ben rendezték meg először. Azóta a város egyik jelképévé vált az opera szabadtéri előadása, amelyet most újra színre visznek. Mozart talán legnépszerűbb operáját vasárnap és kedd este nyolc órakor megismétlik azonos szereposztással. A harmadik előadást a Duna Televízió élőben közvetíti, az Európai Unió országaiban és a visegrádi országokban köztereken felállított óriáskivetítőn egyenes adásban sugározzák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.