Adománygyűjtés az Afrikában éhezőkért

Vigh Dániel
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi összefogás részeként az Ökumenikus Segélyszervezet megkezdte humanitárius segélyprogramjának előkészítését az afrikai kontinensen, Etiópiában.
Itt a külföldről a menekülttáborokba érkező napi 1500-2000 ember élelmezése és egészségügyi feltételeinek biztosítása mellett az ország több régiójában élő éhezőket is segíteni kívánja. Országos adománygyűjtő felhívással fordul Magyarország lakosságához az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az Afrika szarván lévő országokban kilátástalan helyzetbe került embertársain segíthessen – közölte lapunkkal Berényi Dániel, az Ökumenikus Segélyszervezet Etiópiában tevékenykedő munkatársa. A programvezető elmondta, Etiópiában a szárazság eddig 4,6 millió embert érint közvetlenül, ők a falvaikban maradtak, és elosztó központokból próbálnak meg gondoskodni róluk.
Több száz tonna lisztet, olajat és rizst osztanak szét a rászorultak között.
– A segítségnyújtást az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi együttműködésben kívánja megvalósítani, hiszen az Etiópiában évtizedek óta jelen lévő partnerszervezeteinek felépítése gördülékeny és hatékony munkavégzést tesz lehetővé a magyar szervezet munkatársainak. Az etióp evangélikus egyház, illetve a nyugat-európai országok egyházi hátterű segélyszervezeteihez kapcsolódva, az Ökumenikus Segélyszervezet körülbelül 90 000 ember segélyezésébe kapcsolódik be, miközben kialakítja hosszú távú, a fenntarthatóságot lehetővé tevő szerepvállalását. Ehhez sokak összefogására és támogatására van szükség, és látni kell, hogy míg hazánkban is sokak küzdenek jelentős gondokkal, Afrikában most élet-halál kérdése a megfelelő és elegendő, alapvető, pusztán a létfeltételeket biztosító segély – tette hozzá Berényi Dániel. A pénzbeli felajánlásokat
a 11705008-20464565-ös (OTP Bank) számlaszámon, valamint a www.segelyszervezet.hu online adományozási oldalán „Éhínség Afrika szarván” megjelöléssel fogadja a segélyszervezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.