Állatkínzók szedik áldozataikat Pakson

Vigh Dániel
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pakson évek óta garázdálkodik egy fiatalokból álló banda, amely válogatott módszerekkel kínozza a környék állatait, főként a macskákat. Gál Tiborné, a paksi Vácikai Cerberus Alapítvány és Állatmenhely vezetője lapunknak elmondta, a napokban vittek be a menhelyre egy vemhes macskát, amelynek egyik mellső lábát az állatkínzók levágták, medencecsontját eltörték, s testét késsel több helyen megszúrták. Az állatot végül sikerült a klinikán megmenteni, de a sérülései miatt elvesztette a kölykeit, s antibiotikumos, fájdalomcsillapítós kezelésre szorul. – Nem ez az első eset, hogy ilyen állapotban lévő állat érkezik a menhelyre; a kamaszbanda magához édesgeti a macskákat, aztán valahol – például otthon a garázsban vagy a pincében – levágja farkukat, lábukat, orrukat és megszurkálja vagy megvakítja őket, összetöri a medencecsontjukat és magára hagyja a kínlódó állatokat – mesélte a menhely vezetője. Azt is elmondta, a rendőrségen már többször tettek bejelentést, és bár tudják, kik lehetnek az elkövetők, nem képesek tetten érni őket. Az egyik bandatag szüleivel is beszéltek már a bejelentésre megérkező rendőrjárőr jelenlétében, de a szülők nem hajlandók beavatkozni, mert amit a fiuk művel, az szerintük „az Isten akarata”. Egy neve elhallgatását kérő helybéli lapunknak adott beszámolója szerint az egyik állatkínzó azzal henceg, hogy terrier fajtájú kutyájával vadásztatja le a macskákat; az eb már körülbelül 70 állatot tépett szét.
A paksi rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, csak egy, az állatkínzással összefüggésben álló, ismeretlen tettes ellen irányuló feljelentésről tudnak, amit a rendőrség ki is vizsgált. Heisler Judit tájékoztatása szerint egy kutyát ástak el a földbe, de az eb kiszabadult, az ügyet végül tettes híján lezárták.
Kuti István kapitányságvezető elmondta, lapunk jelzése nyomán kivizsgálják az esetet és eljárnak az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.