Anno

Pethő Tibor
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

59 éve
Események
A bolgár vasutas dolgozók a magyar vasutasnap tiszteletére szénnel és vasérccel megrakott békevonatot indítottak Magyarországra.
A Német Demokratikus Köztársaságban az utóbbi hónapok során rossz idők járnak az imperialista kémekre.
Hirdetések
· Felvételre keresünk kovács, bognár, villanyszerelő, ács, kőműves szakmunkásokat. Állami Kordélyos Vállalat, Jászai Mari tér 5.
· A dolgozók jobb kiszolgálására mindennap este fél 7 óráig veszünk fel apróhirdetést Lenin körút 9. sz. alatti helyiségünkben. Állami Hirdető Vállalat
· Vogel csillárkészítő javít, átalakít, felüvegez. VIII., Horváth Mihály (Mária Terézia) tér 1.
· Hatvannégy éves volt kereskedő elhelyezkedést keres: raktárkezelői, irodai vagy más minőségben. Ferenczy Zoltán, Alag
· Takarítást, esetleg főzést vállalnék jobb háznál, napszámban, heti három-négyszeri bejárással. Jó bizonyítvánnyal, megbízható, rendszerető, 42 éves nő. Újpest, Baross u. 27.
· Megvételre keresünk jazzdobot és 40 basszusos tangóharmonikát. Árajánlatot kérjük: Növényolaj-ipari Vállalat, Orosháza
1952. augusztus 13., szerda

43 éve
Hírek
Megzavarta az eső az Illés-zenekar hangversenyét szombat este a Rózsavölgyi Parkszínpadon. Alig kezdődött meg az előadás, megeredt az eső is. Az együttes nylonjai csak a műszereket védték, a zenészeknek Bródy János ritmusgitáros kért néhány ernyőt. A több száz főnyi lelkes hallgatóságtól kapott esernyők alatt folyt tovább az előadás. Majdnem zavartalanul – néhányan ugyanis összevesztek azon, hogy ki tartsa Illésék feje fölé az ernyőt…
Súlyos testi sértés vádjával állították bíróság elé Újvidéken Szlavko Matics biztosítási ügynököt, aki agyba-főbe verte egy vonakodó kliensét, hogy bebizonyítsa neki az életbiztosítás szükségességét.
1968. augusztus 12., kedd

A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.