Az áldozatok eltűnését senki nem jelentette

Négy áldozat földi maradványira bukkantak csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai Budapest csepeli városrészében, egy elhagyott, erdős területen.

Csibra Tibor
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozatgyilkosságról egy szerencsésen megmenekült sértett értesítette a hatóságot. A bűncselekmények feltételezett elkövetői egy macedón férfi és egy roma pár. Az életben maradt sértettet a csoport megverte, megkínozta, kirabolta, majd összekötözték, s elásták úgy, hogy csak a feje maradt a szabad levegőn. A fiatalember kiszabadította magát, majd feljelentést tett a rendőrségen, a helyszíni szemle napokig tartott. Az ügyben az NNI hírzárlatot rendelt el, így egyelőre nem tudni, hogy az érintettek mindegyikét meggyanúsították-e a gyilkosságokkal, s nem közöltek részleteket a másik négy áldozatról sem. A hatóság igazságügyi szakértőt kért annak tisztázására, hogy a sértetteket élve temették-e el. Úgy tudjuk, a macedón férfi együttműködik a nyomozókkal, és segítette a helyszín feltárását. A megmenekült fiatalembertől a rabláskor telefonját, kevés pénzét és bankkártyáját vették el, amelyen szerény fizetése volt. Megdőlni látszik az a teória, hogy a történtek mögött egy szervezett délszláv uzsoráshálózat áll.
Rendőrségi információink szerint a bűncselekmények összefüggésben vannak a területen élő hajléktalanok közösségével. A gyilkosságokat hónapokon át sikerült eltitkolni, s ez annak a szabályozatlan és társadalmi kontroll nélküli életformának a következménye, amit számos fedél nélküli ember folytat. Az áldozatok eltűnését senki nem jelentette. Úgy tudjuk, a Belügyminisztérium hajléktalanügyi problémaként értékeli a történteket, s a miniszterelnök személyesen döntött arról, hogy fel kel gyorsítani a kérdés rendezését, és a koncepciót mihamarabb a parlament elé kell terjeszteni.

Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.