Az államalapítást ünnepli az ország

Minden eddiginél színesebb programokkal várják az érdeklődőket államalapításunk, Szent István királyunk ünnepére.

Munkatársunktól
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos rendezvények már ma megkezdődnek: Schmitt Pál köztársasági elnök az Országházban állami kitüntetéseket ad át, napközben pedig a Duna-parton megnyitják a Magyar ízek sétányát. Az ünnep előestéjén szabadtéri koncerteket, utcabálokat is tartanak. Augusztus 20-án a Kossuth téri zászlófelvonással kezdődnek a megemlékezések, majd délelőtt a Hősök terén katonai tisztavatás lesz. Itt és a Duna fölött is rendeznek légi parádét, a folyón pedig történelmi hajók vonulnak fel. Az egyházi események sorát ökumenikus kenyéráldás nyitja: a résztvevők a Lánchíd budai hídfőjétől a Szent István-bazilikában tartandó ünnepi szentmiséhez vonulnak, amelyet hagyományosan követ a Szent Jobb-körmenet. A ma Budapestre érkező kopt pápa is részt vesz a Szent István-napi ünnepségeken. III. Senuda közjogi méltóságokkal is találkozik, illetve templomot szentel fel a fővárosban. Az ünnepet az idén is a tűzijáték zárja, amelyet központilag az idén először két vidéki nagyvárosban, Debrecenben és Baján is megtartanak. Most is a központi bázis felügyeli a ünnepségek biztonságát, s szükség esetén megszakíthatja a rendezvényeket.

Bővebben a 4.,
publicisztika a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.