„Az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét”

Soha nem féltem a haláltól, de most megtapasztaltam, hogy utolsó pillanataiban az ember mindent elkövet, hogy mentse az életét – írta internetes naplójában az a fiatalember, akit élve elástak az elmúlt napokban Csepelen.

Lukács Csaba
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erdélyi származású, de jó ideje Budapesten élő M. M. egy szerb származású férfival barátkozott össze, és adott is neki kölcsön kisebb összegeket. Amikor M. M. fizetést kapott, a szerb férfi elhívta a Csepel melletti erdőbe, egy viskóban élő roma ismerőseihez. Ott kötéllel fojtogatni kezdték a fiatalembert, aki többször elájult, majd kirabolták, telefonját, pénzét és bankkártyáját is elvéve tőle. Az eszméletlen embert egy előre kiásott árokba temették, guggoló pózban, mellkasig elföldelve. A szerb férfi azt mondta társának, ezt a katonaságnál tanulta, és így megnehezedik a föld, és lassan megfullad. „Azért nem öltek meg, mert nem bíztak abban, hogy a tőle elrabolt bankkártyához a kínzás során jó PIN kódot adtam” – írta. A fiatalember ki tudta szabadítani kezét a béklyóból, és kiásta magát, majd összekötözött lábbal elmenekült a töltés felé. Ahogy biztonságban érezte magát, kioldotta a béklyóit, és az őt követő kutyát is elkergette. Azt mondja, később a járókelők közül senki sem adta oda a telefonját, hogy a rendőrséget hívja, ezért hazáig kellett szaladnia. Csak azt mondom nektek, hogy a magyar rendőrség a legjobb, a gyilkosaimat máris elkapták – 24 óra sem telt el – írta a világhálón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.