Az ország bizalma

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban a Hősök terén az ünnep délelőttjén a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 61 végzős hallgatója, köztük hét nő tett tiszti esküt. A köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnokaként példamutatást kért tőlük. Schmitt Pál úgy fogalmazott: nemcsak a csata veszhet el egyetlen katonán, hanem az ország bizalma is. A honvédelmi miniszter beszédében méltatta az Afganisztánban hősi halált halt tiszteket és azokat a katonákat, akik a vörösiszap-katasztrófa elhárításában vettek részt. Hende Csaba honvédelmi miniszter kiszámítható karriert ígért, amelynek során anyagi biztonságban élve a honvédek és tisztek kizárólag a hivatásukra, a haza védelmére összpontosíthatják erejüket. Az esküt tett tisztek a Ludovika Akadémia hagyományait követve kardrántással és kardlengetéssel üdvözölték avatásukat, s megkoszorúzták a magyar hősök emlékművét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.