Az újjáépítés ideje

Az ország újjáépítésének fontosságát, az összefogást emelték ki a kormánypárti politikusok az augusztus 20-án tartott beszédeikben, nyilatkozataikban. Schmitt Pál köztársasági elnök az ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések átadásakor kijelentette: a népből csak úgy lehet nemzet, ha sokan vannak, akik egyet gondolnak.

Munkatársunktól
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László házelnök arról beszélt, most az újjáépítés a legfontosabb feladat, mivel „a Gyurcsány-féle vad, úri tatárok szétdúlták és módszeresen kifosztották az országot”. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pedig azt emelte ki: István király nem az államalapítással alkotott igazán nagyot, hanem az a döntése volt merész, amikor elkötelezte Magyarországot a nyugati kereszténység, a nyugati kultúra mellett. Augusztus 20-a alkalmából itthon több száz határon túli honfitársunk tette le állampolgársági esküjét, de ünnepeltek a magyarok a határon túl is. Szabadkán megszületett az első alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott gyermek.
Az ellenzéki pártok a kormányt bírálták az ünnepen, hiányolva a Szent Istvánra jellemző „bölcs politikát”, s szóvá téve „az akarnokság politikai kultúráját”.
Az állami rendezvények gond nélkül véget értek, csak a fővárosi bazilikánál celebrált ünnepi szent- misét zavarta meg incidens.
Bővebben a 3., vezércikk a 7., a kitüntetettek névsora a 8–9. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.