Azonnali segítség Pest megyének

Mizsei Bernadett
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hagyjuk, hogy akár egyetlen gyermek is megfelelő ellátás nélkül maradjon, vagy pénzhiány miatt ne kezdhesse meg az iskolát szeptemberben – közölte lapunkkal Nyitrai Imre. A szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Hírlapban megjelentekre reagált, miszerint a Pest megyei önkormányzat lakás- és gyermekotthonaiban naponta személyenként csak 161 forint jut élelmezésre. A ruháztatást havi szinten gyermekenként alig hatvan forintból kellett megoldaniuk. A kicsiknek a helyiek segítettek adományaikkal, Pest megyei jobbikosok pedig gyűjtést szerveznek a gyerekeknek.
Nyitrai Imre tegnap Szentes Tamás főpolgármester-helyettessel, Szép Tibor Pest megyei főjegyzővel és Tarnai Richárd megyei kormánymegbízottal egyeztetett, s meghatározták a rövid és hosszú távú terveket. – Megállapodtunk abban, hogy felkérjük a Belügyminisztériumot a megye által jelzett 115 millió forintos hiány kifizetésére. Ha ez nem lehetséges, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium csoportosít át pénzt az intézményeknek – mondta el Nyitrai. Hozzátette, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és különböző adományoknak köszönhetően a jelenlegi étkeztetési probléma megoldódott. Mint fogalmazott, ez csak tűzoltás: vélhetően jövő évtől a megyéktől az államhoz kerül a fenntartás felelőssége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.