Bezár a Zöld Pardon

Vigh Dániel
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon (ZP) és a Rio közterület-használati szerződését – írta tegnap lapunkhoz eljuttatott közleményében a XI. kerület hivatala. Kedden a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda ugyancsak közleményt adott ki, amely szerint tovább kívánják üzemeltetni a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyet. Korábban az önkormányzat október végéig engedélyezte a működést. Lapunknak Kővári Zsuzsanna, a ZP üzemeltetője elmondta: tudomásuk szerint 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz az önkormányzathoz, amely alapján vizsgálat indulhatott volna. Hivatalosan egyszer sem tájékoztatták a ZP-t egyetlen lakossági zajpanaszról sem – tette hozzá.
Ezzel szemben Újbuda hivatala azt írta, az önkormányzathoz több száz lakossági panasz érkezett és érkezik folyamatosan a Zöld Pardon és a Rio működésével, a zajjal és a szétdobált szeméttel összefüggésben. Ezek a bejelentések nem teszik szükségessé külön vizsgálat lefolytatását, de jól mutatják, hogy a környéken élők türelme elfogyott – hangsúlyozták a közleményben. Tudatták azt is, hogy elismerik, és nagyra értékelik mindazt, amit a Zöld Pardon a fiatalok biztonságos szórakozásáért tett az elmúlt években, de kötelességük megvédeni a kerületben, illetve a szórakozóhelyek környezetében lakók életminőségét, pihenéshez való jogát.
A hivatal egyetért azzal, hogy hasonló kulturális és szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk, ezért ha a Zöld Pardon üzemeltetői a kerületen belül javasolnak új, a helyiek életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.