Bíróság előtt a magyar vádlott

Hírösszefoglaló
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma kell megjelennie a londoni központi büntetőbíróságon annak a magyar férfinak, akit kettős gyilkosság elkövetésével vádolnak az angliai hatóságok. A 31 éves B. Attila a feltételezések szerint a múlt hét közepén több késszúrással végzett a 20 éves, szintén magyar származású V. Tiborral és Alice A. nevű barátnőjével. Az elkövető és az áldozatok is a Heathrow repülőtér közelében lévő Radisson Edwardian Heathrow Hotelben dolgoztak recepciósként. A fiatalok holttestére múlt szerdán találtak rá a helyi hatóságok a szálloda dolgozóinak fenntartott szálláson azután, hogy V. Tibor és Alice A. nem jelentek meg a munkahelyükön a reggel hét órai műszakkezdéskor. A bűncselekmény színhelyétől nem messze rátaláltak a nyomozók a gyilkosság elkövetéséhez használt késre. Noha a helyi rendőrség nem erősítette meg, a média arról tudósított a napokban, hogy a bűncselekmény hátterében egy különös szerelmi háromszög állt, amelyben a gyilkos V. Tiborra volt féltékeny.
B. Attilát szombaton fogták el Harligtonban, miután megpróbált öngyilkos lenni. Előzetes letartóztatása előtt a terheltet kórházba kellett vinni, hogy ellássák sérüléseit, a férfi ugyanis megpróbálta felvágni az ereit a nyakán és a csuklóján. A Radisson munkatársai megerősítették a nyomozóknak, hogy a bűncselekmény szereplői ismerték egymást. Többek szerint úgy tűnt, hogy jóban vannak egymással.
A magyar rendőrség mára ígért tájékoztatást arról, hogy a kettős gyilkossággal összefüggésben kért-e jogsegélyt a magyar hatóságoktól az angol fél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.