Bővülő fővárosi nyomozati akták

Újabb gyanúsítottjai vannak a fővárosi önkormányzat cégeinél folytatott nyomozásoknak – értesült lapunk. A BRFK tájékoztatása szerint a közterület-fenntartónál, a távhőszolgáltatónál, valamint a kertészeti és a gyógyfürdőcégeknél hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával elrendelt vizsgálatok határidejét várhatón meghosszabbítják.

Swendt Pál
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személyt gyanúsított meg a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a Főkert Zrt.-nél tavaly júniusban hűtlen kezelés gyanújával indított eljárásban – közölte lapunk érdeklődésére a fővárosi rendőrség sajtóosztálya. Tájékoztatásuk szerint a cég parkfenntartási pályázataival összefüggésben elrendelt vizsgálat határideje szeptember 15., arról még nem döntöttek, hogy indítványozzák-e az eljárás meghosszabbítását.
Gyanúsítotti kihallgatást tartott a rendőrség a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanújával egy éve zajló eljárásban is, amelyben elkészült a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány összegét megállapító szakértői vélemény. Továbbra is tizenegy gyanúsítottat tart számon a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-nél 2010 márciusában hűtlen kezelés és vesztegetés gyanúja miatt indított eljárásban, amelyben a BRFK a nyomozás határidejének meghosszabbítására tesz indítványt. A nyomozók ebben az ügyben többek között a pusztazámori hulladéktárolóval, az alkatrész- és járműbeszerzésekkel, az útszórósó beszerzésével kapcsolatos visszaéléseket, továbbá a külső cégekkel kötött szerződések valóságtartalmát vizsgálják. Az FKF volt vezérigazgatója, Bielek Péter a nyomozók szerint a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosítására kiírt pályázat során 70 millió forintos vagyoni hátrányt okozott a cégnek. – További vizsgálatot igényel a Főtáv Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozás is, amelynek jelenleg hat gyanúsítottja van – közölte a BRFK. A távhőszolgáltató volt vezérigazgatója, a csalás és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Kovács Lajos fél évig volt előzetes letartóztatásban, idén januártól lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene. Az eddigi adatok szerint Kovács előnytelen szerződést kötött egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kivitelezéséről, és ezzel több mint 180 millió forintos kárt okozott a zrt.-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.