Budaházy vitaminhiányos?

2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látványos romlásnak indult az utóbbi időben Budaházy György egészségi állapota – jelentette ki tegnap a Kozma utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt tartott sajtótájékoztatón a terrorizmussal vádolt férfi édesanyja. Mint mondta: orvossal is konzultált, és arra a következtetésre jutottak, hogy fia vitaminhiányos. Az édesanya szerint az sem segít, ha vitamint tesznek Budaházy pakkjába, mert az intézet dolgozói úgysem engedik, hogy az eljusson a fogvatartotthoz.
Szikinger István ügyvéd ugyancsak védence romló egészségi állapotáról beszélt, de nem tudta megerősíteni a Budaházy állítólagos megmérgezéséről szóló híreket. A védő szerint azért is aggályos a vádlott több mint két éve tartó előzetes letartóztatása, mert „komolyan akadályozza a védelemhez való jog alkotmányos gyakorlását”. A kényszerintézkedés miatt Budaházy nem ellenőrizhette például visszaadott számítógépének adatállományát, holott – miként a védő fogalmazott – „annak akár ügydöntő jelentősége is lehet”. Az ügyvéd azt is kifogásolta, hogy az ügyészség manipulálja a bizonyítási eljárást, és fontos bizonyítékokat csak a tárgyalás során nyújtottak be, pedig ezeket a vádemelés előtti iratismertetéskor be kellett volna mutatnia a védelemnek is. Az ügyvéd végül jelezte: a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt is érvényesíteni kívánja Budaházy Györgynek a tisztességes eljáráshoz való jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.