Budapesten evezett a Hasulyó család

Nagy Áron
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérték Budapestet, majd tovább is eveztek a múlt hét végén a Hasulyó család férfitagjai, akik augusztus elején indultak el Németországból a Dunán abból a célból, hogy speciális szörfdeszkáikon (a SUP-okon) leevezzenek a folyam román torkolatáig. Internetes naplójuk, a Dunaracing.com tudósítása szerint a világrekord-kísérlet három résztvevője Szent István napjának reggelén hagyta el a fővárost, ahová csütörtökön érkeztek, s a Kopaszi-gáttól mára már jóval több mint száz kilométerre délre tartanak.
Emlékezetes, a família augusztus elsejére tervezte a 40 napos vállalkozás kezdetét, de egy betegség miatt csak később szállhattak vízre. Azóta a rossz idővel, valamint a német Duna-szakasz lassú, néha szinte nem is érzékelhető sodrásával is meg kellett küzdeniük, miközben naponta átlagosan hat órát eveztek. A fáradságos küzdelmek mellett azonban számos biztatójuk, rajongójuk is akadt, akik a partról, hidakról vagy akár csónakokból drukkoltak a magyar paddlingosoknak.
Az embert próbáló túrára hosszú ideig készültek különféle, a fizikai és mentális tűrőképességet egyaránt fejlesztő módszerekkel. Hasulyó Tibor, a családfő korábban lapunknak elmondta, már tavaly készen álltak a megméretésre, de a szervezés miatt idén nyárra halasztották a rekordkísérletet. Úti beszámolójukból kiderül: Németország után, Ausztriában helyenként már olyan jó volt a sodrás, hogy gyorsasági csúcsot is sikerült dönteniük, amikor egy kilométert 3 perc 48 másodperc alatt tettek meg. Azóta viszont nemcsak Bécset, Esztergomot és Budapestet hagyták maguk mögött, hanem rendíthetetlenül haladnak afelé, hogy nevüket beírják a sporttörténelembe. A Hasulyó család célja azonban nem csak a világrekord felállítása. Vállalkozásukkal a fiatalokat arra buzdítanák, hogy a tunya életmód helyett céltudatos munkával valósítsák meg terveiket. A szülőket pedig arra, hogy szervezzenek minél több közös programot gyermekeikkel, sportoljanak együtt velük, mert ez megerősíti a családot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.