Cseh második győzelme Sencsenben

MTI
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh László megszerezte a második aranyérmét a kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán. A 200 m-es pillangóúszás után tegnap rajt-cél győzelmet aratva 200 m vegyesen is a leggyorsabb volt. Ideje (1:57.85 perc) csak kevéssel marad el az 1:57.69-től, amivel a világbajnokságon a két amerikai, Ryan Lochte és Michael Phelps mögött a harmadik lett.
A Szényi Péter, Budai Dániel, Hanczvikkel Márk összetételű férfi párbajtőrcsapat ugyancsak éremmel, mégpedig bronzzal zárta a napot: a gárda a fináléba jutásért ráadásban kapott ki a franciáktól, a bronzmeccsen viszont magabiztosan győzte le a portugálokat. Szényi a vasárnap egyéniben nyert aranya mellé így újabb érmet gyűjtött.
A 9–14. helyért száll majd vízbe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szerdai nyolcaddöntőben 8-7-re kikapott az amerikai csapattól. Ennél többre számítottunk. Deák Nagy Marcell a legjobb idővel jutott be a 400 méteres síkfutás csütörtök esti döntőjébe, az asztaliteniszezők közül pedig mindhárom magyar – Kriston Dániel, Schaffer Dániel és Zombori Dávid – a főtáblára jutott a szerdai csoportmérkőzések után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.