Csökkent a letelepedést kérvényezők száma

Hírösszefoglaló
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három hónapnál hosszabb ideje magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek száma az év első felében meghaladta a 220 ezret – olvasható a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal legfrissebb összesítésében. A távirati iroda által idézett jelentésből kiderül, hogy az első fél évben valamelyest csökkent azoknak a száma, akik tartózkodási engedélyt kérvényeztek az előző év hasonló időszakához képest. Míg 2010 első hat hónapjában
12 212-en voltak, ilyen jellegű igényüket az idén június végéig mindössze 11 620-an jelezték. Szintén csökkent a három hónapot meghaladó tartózkodási és letelepedési kérelmek száma az elmúlt egy évben. 2010 első felében több mint tizenhét és fél ezren kérvényezték ezt, az idei első fél évben viszont kevesebb mint tizenhatezren. Csökkent ezenkívül a kiutasított, kitoloncolt és őrizetbe vett külföldiek száma is. Az utóbbi intézkedések száma 2200-ról 1700 alá csökkent az elmúlt egy évben – áll a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatójában.
A legnagyobb visszaesést a menekültügyi kérelmek számában tapasztalta a bevándorlási hatóság. Míg 2010 első felében 1400-an nyújtottak be menekültügyi kérelmet, idén az első hat hónapban alig 770-en.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.