Debreceni színházi nyárestek

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött Debrecenben a Nyári színházi esték második felvonása. Az első előadás-sorozat összesen már nyolcezer látogatót vonzott idén, így nem is csoda, ha a szervezők a debreceni nyári színházi élet megújulását várják a rendezvénytől.
A második felvonás repertoárja „kamara-jellegű”, könnyed és nyárias, zenés, komédiás, kevés szereplős, de kedves estéket ígér a régi városháza udvarán, ahol a zene és a színház is találkozót ad egymásnak. Az előadások már most is zajlanak: kedden Donizetti Rita című, egyfelvonásos vígoperájával, az Opera Comica Lasagna Társulat és a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kft. közös bemutatójával nyitott a színházi hónap.
Vasárnap és hétfőn (eső esetén kedden) Nino Manfredi és Nino Marino komédiáját, a Könnyű erkölcsöket láthatja a közönség a Turay Ida Színház előadásában, a kétszereplős darabban Gregor Bernadett és Koncz Gábor játszik, utóbbi rendezésében.
Hét közben még egy előadásra válthatunk jegyet, a szerdai műsor St. Martin és Benkő Péter közös estje lesz Harmónia címmel, a színművész versei zenekísérettel szólalnak meg Debrecenben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.