Dráma a békés szigeten

Megromlott házassága miatt végzett hat emberrel, köztük saját feleségével és gyermekeivel egy lengyel férfi a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén. A vasárnapi tragédia ellenére a helyi hatóságok szerint még mindig ez a nyugati világ egyik legbiztonságosabb helye.

Győr Ágnes
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszúrtak hat embert – két nőt, egy férfit és három gyereket – vasárnap a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén. A bűncselekménnyel összefüggésben letartóztatták a meggyilkolt nő harmincéves férjét. Az áldozatok között van a terhelt két gyermeke és apósa is, valamint a család egyik barátja és annak gyermeke. A gyilkosságok a sziget fővárosának, St. Heliernek az egyik házában, illetve az ingatlan közvetlen közelében történtek. Feltételezések szerint a tragédia hátterében az állt, hogy az öngyilkossági hajlamoktól gyötört férfi és neje között megromlott a viszony. Az elkövető a gyilkosságsorozat után megpróbált saját magával is végezni – jelentette tegnap a News24 csatorna. A lengyel külügyminisztérium megerősítette, hogy valamennyi áldozat lengyel állampolgár volt.
Öten a helyszínen meghaltak, a támadás hatodik célpontja még élt, amikor a mentők rátaláltak a lakásban. Állapota azonban anynyira súlyos volt, hogy a kórházban ő is belehalt sérüléseibe – írta a távirati iroda. A feltételezett gyilkos is megsebesült, de nem életveszélyesen – tették hozzá a rendőrök, akik szerint az áldozatok mind jersey-i lakosok voltak. A lengyel férfi kihallgatását még a kórházban megkezdték a nyomozók.
A hét végén történt gyilkosságok helyszínét a rendőrség lezárta. Helyszíni beszámolók szerint a kordonok előtt több lengyel gyűlt össze a gyilkosság másnapján.
A francia partoktól 20 kilométerre fekvő, Nagy-Britanniához tartozó szigeten nagyon ritka az erőszakos bűncselekmény, s a helyi hatóságok hangsúlyozták, a történtek ellenére a 92 500 lakosú Jersey – ahol 236 rendőr felügyeli a közbiztonságot – az egyik legbiztonságosabb hely a nyugati világban. A legnagyobb Csatorna-sziget iránt érdeklődő turistáknak így nem kell letenniük utazási terveikről. Az AP hírügynökség úgy tudja, hogy legutóbb 2004-ben történt gyilkosság a szigeten, előtte azonban több évtizeden át nem volt hasonló bűncselekményre példa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.