Dupla Barca-diadal

Munkatársunktól
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős sikert aratott a Barcelona vasárnap este: a csapat a labdarúgó Spanyol Szuperkupa első felvonásán 2-2-es döntetlent ért el a Real Madrid vendégeként, a klub pedig hivatalosan is bejelentette, hogy a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas visszatér az Arsenaltól nevelő egyesületéhez.
Ami a pályán történteket illeti, Özil a 12. percben a hazaiaknak szerzett vezetést, ám a tartalékos Barca átvette az irányítást a remekül kezdő fővárosiaktól, s David Villa és Messi révén szünetre 2-1-re fordított. A 2-2-es végeredményt Xabi Alonso már az 54. percben beállította, a szerdai barcelonai viszszavágó előtt a BL-címvédő mindenképp esélyesebbnek látszik.
A katalánoknak valószínűleg legalább ekkora örömhír, hogy sikerült visszaszerezniük Cesc Fabregast. A 24 éves középpályás 2003-ban Barcelonából szerződött Angliába, 16 évesen és 177 naposan pedig már debütált az Arsenalban egy Ligakupa-mérkőzésen. Ezzel klubcsúcsot állított fel, majd a legfiatalabb gólszerző címét is megkaparintotta, miután 2003 decemberében betalált a Wolverhampton hálójába. Ám megrekedt az egyéni sikereknél, mert átigazolása óta az Arsenal csak egy Ligakupa- és egy FA-kupa-győzelmet ünnepelhetett, miközben ezalatt a Barcelona háromszor nyert BL-t, és ötször volt spanyol bajnok. Fabregas ezért már korábban jelezte, hogy hazavágyik, s a londoniak némi vonakodás után kötélnek álltak. „Jeleztük, hogy nem akarjuk elengedni Cesct, ez semmit nem változott – szögezte le Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, majd azzal folytatta: – Ám megértjük, hogy mindenképpen szeretne visszatérni a hazájába, s tekintettel a játékos kívánságára, elfogadtuk a Barcelona ajánlatát.”
Ami nem hivatalos információk szerint 35-40 millió euróra rúgott. A játékos tegnap orvosi vizsgálaton esett át, majd következhetett ötéves szerződésének aláírása és a bemutatása. Utóbbi az ő esetében pusztán protokolláris aktus volt, hiszen valóban hazatért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.