Eljárás az utasverő BKV-őrök ügyében

Csibra Tibor
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen tettes ellen garázdaság miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután a napokban a BKV biztonsági szolgálatának dolgozói bántalmaztak egy utazni kívánó férfit a hatos villamos éjszakai járatán a fővárosban – közölte lapunkkal a testület. Egy utas mobiltelefonjával rögzítette a történteket, majd a felvételt közzétette több internetes videomegosztó portálon. A kisfilmen látható, hogy a középkorú, láthatóan ittas férfi a peronon várakozik az érkező villamosra, és elindul az ajtók felé, amikor azok kinyílnak. Az utazni szándékozó ember nem viselkedik erőszakosan, csak fel akar szállni a járműre, a biztonsági őrök ugyanakkor durván hanyatt lökik, meg is rúgják, a sértett feje a betonon csattan. A férfi ennek ellenére újra megpróbál felszállni a villamosra, de az őrök újra a földre viszik, és megrugdalják.
A BKV az MTI érdeklődésére közölte: értesültek a videóról, és a társaság „határozottan elítéli az ilyen magatartást”. Az illetékes szakterület vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek eredményéről annak lezárulta után tájékoztatják a sajtó képviselőit – olvasható a cég válaszában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.