Elköltözött a csepeli tanú

Csibra Tibor
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kért rendőri védelmet a csepeli sorozatgyilkosságok szerencsésen megmenekült túlélője. A székely fiatalember tegnap végleg elhagyta eddigi otthonát, és a Baptista Szeretetszolgálat segítségével egy úgynevezett védett házba költözött. A múlt héten kiásott négy holttesttel kapcsolatban továbbra is hírzárlat van, az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) álláspontja változatlan: hat terheltje van az ügynek, egyiküket sem gyanúsították meg emberöléssel, de a hatóság szerint mindegyiküknek köze van a gyilkosságokhoz. Az áldozatok azonosítása még tart, s az eddigi adatok szerint a bűncselekmény sértettjei és elkövetői is a Csepel északi részén, az erdőben élő hajléktalanok közül kerültek ki.
A megkínzott, kirabolt, nyakig beásott, majd szerencsésen megmenekült székely fiatalember, M. M. feljelentése után kérte a rendőrséget, hogy védjék meg, mert nagyon fél az őt megtámadó csoport vezetőjétől, a titokzatos délszláv férfitól. A hatóság ezt arra hivatkozva tagadta meg a sértettől, hogy a segítségével feltárt bűncselekmény súlya nem éri el azt a szintet, hogy M. M.-et folyamatosan védeni kelljen. A tanúként is nyilatkozó sértett a napokban újabb részletekkel egészítette ki vallomását az NNI-nél, s a nyomozók ekkor már felajánlották, hogy rendőri védelem alá helyezik. M. M. azonban nem tartott rá igényt – tudta meg lapunk.
Újabb sajtóhírek szerint M. M. védett tanúként segíthetné a csepeli ügy vizsgálatát, ám ha ez valós lenne, akkor maga az érintett sem beszélhetne róla, mert a hasonló eljárás minden esetben államtitok. A Vecer.com nevű macedón hírportál szerint a szerb, illetve macedón belügyminisztérium felajánlotta a segítségét a magyar hatóságoknak a titokzatos délszláv férfi, Aleksandar Mencev vagy Mecev azonosítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.